Ειδη τεντοπανων

Τα τεντόπανα, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, είναι πιο αποδοτικά στην προστασία από τη ζέστη, πιο αδιάβροχα ώστε να μην δημιουργούνται μύκητες και με μεγαλύτερη γκάμα εφαρμογής. Υπάρχουν πλέον διάτρητα υφάσματα, τεντόπανα Blackout, υφάσματα τέντας με σχέδια εμπριμέ ή με ειδική επεξεργασία, για να τα τυπώνουμε ψηφιακά, διαφανείς ζελατίνες που μας προστατεύουν αποτελεσματικά από τον αέρα ή τη βροχή και έτσι ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει από μια ευρεία συλλογή υφασμάτων, αναλόγως των ιδιαίτερων αναγκών του.

Κατά την επιλογή τεντόπανου για την τεντα μας,  πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στην ποιότητα του. Η υψηλή ποιότητα του τεντόπανου είναι αυτή που θα συμβάλλει  στην αξιοπιστία του και την αντοχή στο χρόνο. Πιο συγκεκριμένα, τα υλικά απο τα οποία κατασκευάζεται το πανί της τέντας, είναι αυτά που καθορίζουν το πόσο κατάλληλο είναι για το χώρο μας. Για παράδειγμα, τα πολυεστερικά πανιά είναι κατάλληλα για οικιακούς χώρους λόγω της θερμομόνωσης τους, της αδιαβροχίας τους και της υψηλής αντοχής τους στο χρόνο, ενώ τα ακρυλικά πανιά είναι κατάλληλα για επαγγελματικούς χώρους σε συστήματα μεγάλης έκτασης λόγω του μικρού τους βάρους και της μεγάλης χρωματικής τους γκάμας.

Ένας ακόμη πολύ σημαντικός παράγοντας που πρέπει να προσέξουμε, είναι το πανί της τέντας μας να προστατεύει απο την επιβλαβή ακτινοβολία UV, που είναι υπεύθυνη για δερματολογικές παθήσεις. Κατα συνέπεια, ενα εγκεκριμένο  πανί τέντας έχει προδιαγραφές που φιλτράρουν αυτή την ακτινοβολία σε βαθμό τουλάχιστον 90%.

Τέλος, προσέχουμε το πανί της τέντας μας να είναι και ενεργειακά αποδοτικό. Αυτό σημαίνει πως ανάλογα με το χρωματικό τόνο και το υλικό κατασκευής του τεντόπανου,  μπορούμε να επιτύχουμε μείωση της θερμότητας στο εσωτερικό μιας κατοικίας περίπου 20% για τα σκούρα χρώματα και πάνω απο 30% για τα ανοιχτά χρώματα, ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες. Σε περιπτώσεις που υπάρχουν αυξημένες ανάγκες θερμομόνωσης, μπορούμε να επιλέξουμε κάποιο ύφασμα πλήρους συσκότισης (Black-Out).

Στην Τέντες Χανιώτης επιλέγουμε πάντα επώνυμα τεντόπανα που θα μας δώσουν αυτή την αξιοπιστία και την αντοχή στο χρόνο . Συνεργαζόμαστε με  προμηθευτές όπως οι Calbari, Nyfan-TenCate, Protection, Super Tenta, Das , Paradise που παρέχουν γραπτή εγγύηση που κυμαίνεται απο 5 έως 10 έτη, είναι υψηλής τεχνολογίας κατασκευής  και ακολουθούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.